Gå videre til hovedindholdet

Beholder i tekstil med tryk

 

Beholder i tekstil med tryk

04-10-2017
 

I dag skulle vi designe vores egen beholder, hvor vi skulle trykke vores eget tryk på. Min første tanke var at fremstille et net, da man altid kan bruge sådan et derhjemme. Det kan nemlig anvendes som indkøbspose m.m.. Herefter tænkte jeg videre og tegnede et par skitser. 
 
Vi blev introduceret til forskellige metoder man kunne vælge imellem. Disse metoder var skrevet ned på papir hvor de var skrevet ned, så man kunne følge metoden trin for trin. Efter jeg havde læst de forskellige metoder igennem valgt jeg metode 1, eftersom jeg ikke ville have lynlås i min beholder.
Metode 1 ses på følgende billede:
 

 

 
Jeg vil nu komme ind på min proces:
Fase 1: Idéudvikling:
Under første fase, gjord jeg mig nogle overvejelser omkring hvordan min beholder skal se ud og hvad den eventuelt skal bruges til. Som sagt havde jeg tænkt på et net som noget af det første, da jeg kom på flere ideer fandt jeg frem til at den beholder jeg vil fremstille skal være noget jeg kan bruge til at opbevare mine ting i. Så jeg besluttede mig for at fremstille en beholder, der kan bruges til at opbevare forskellige ting i skoletasken. Disse ting kunne eksempelvis være en telefonoplader, høretelefoner, pung osv.. På følgende billeder ses mine skitser:

 
Derudover skulle jeg også fremstille mit eget tryk, eftersom der er flere metoder til dette har jeg valgt at fremstille to forskellige tryk.

 

Fase 2: Idéafprøvning:
Jeg startede med at kigge på de forskellige materialer der var lagt ud som vi havde til rådighed. Eftersom jeg typisk er meget vild med bordeaux farven, valgte jeg med det samme bordeaux stoffet. Efter jeg havde valgt mit ydrestof, skulle jeg finde noget til det indre foer. Jeg kiggede rundt og fandt frem til noget lyst stof som jeg tænkte ville passe perfekt med mit bordeaux stof.
Materialerne vi havde til rådighed og de valgte stoffer kan ses på følgende billeder:
 



 
Udover dette skulle jeg nu også prøve mine trykke metoder. Til at starte med tænkte jeg, at jeg ville trykke mine initialer på beholderen med metoden hvor jeg skær mine initialer i noget pap, men efter vi blev introduceret til metoden 'linoleumstryk' blev jeg enig med mig selv i at det skulle helt klart være sådan et tryk med mit forbogstav 'M'.  Forneden ses de to metoder.
 
Før jeg gik i gang med min beholder afprøvede jeg mit stof og jeg afprøvede også mit linoleumstryk på noget bordeaux stof. Jeg afprøvede det både med noget sort og hvidt maling, dog fik jeg glemt at tage et billede af det sorte:
  
Fase 3: Produktrealisering:
Da jeg nu er kommet til den næstsidste fase, nemlig produktrealisering, startede jeg med at se efter om de materialer jeg skulle bruge til min beholder var til rådighed.
Disse materialer er:
  • Bordeaux til for- og bagsiden
  • Hvidt stof til for- og bagsiden
  • Sygmaskine
  • Føntørre
  • Linoleumstrykket 'M'
  • Sort maling
  • Strygejern
Da jeg nu skal i gang med min beholder, var mit første trin at klippe mine forsider og bagsider ud.
 
Derefter skulle jeg fremstille mit linoleumstryk. Der skal dog lige nævnes, at når man arbejder med det skal man være opmærksom på hvordan man ville have sit tryk. Eftersom linoleumstrykket kan laves på to måder. Den ene måde er, at det er bogstavet der bliver trykket med en farve med maling man selv vælger og den anden måde er, at det er rammen udenom selve bogstavet der skal farves med maling og ikke bogstavet, hvilket vil sige at bogstavet vil være selve stoffets farve. Jeg valgte at lave den første måde, nemlig at det var M´et der skulle farves. Mit linoleum ser således ud:
 
 
Eftersom jeg nu havde mine stofstykker klar, gik jeg i gang med at trykke mit M på mit ene bordeaux stof. Da det var gjort skulle jeg nu føntørre det, da det fik det til at tørre hurtigere. Da dette var gjort skulle det stryges, og det gjord jeg ved at sætte et andet stof ovenpå mit tryk og der efter strøg det. At stryge det vil gøre at mit tryk vil kunne tåle vand og flere ting uden at forsvinde hurtigt.
 
 
Da jeg havde færdiggjort mit tryk gik jeg videre, og jeg skulle nu til at anvende en sygmaskine.
Jeg skulle nemlig nu til at sy den ene bordeaux forsiden og et hvidt foer sammen, og det blev kun syet sammen i den ene side. Der skal dog lige nævnes at man skal være opmærksom på at stoffet skal ligge ydre mod ydre, hvilket vil sige de to pæne sider skal ligge imod hinanden. Det vil sige at man syede på vrangen, dette gentog jeg med min bagside.
 
 
Efter jeg havde syet stofferne sammen 'to og to', kunne jeg nu lægge dem oven på hinanden således at de pæne sider vender ind af og at de bordeaux sider ligger ovenpå hinanden og det samme med de hvide foer. Før jeg gjord det strøg jeg midter skillingen således at de lå ned og ikke stod op så jeg kunne komme i gang med næste trin som er at sy siderne sammen som de står oven på hinanden. Disse trin ses på følgende billeder:
 
 
 
Da jeg havde syet siderne sammen, vendte jeg det således at det hvide stykke foer vendte ud og det bordeaux stof var inden i. Da det var gjort strøg jeg bunden så man fik sig en flot overgang når beholderen var færdig. Da dette var gjort syede jeg bunden sammen af beholderen sammen lige, derefter klippede jeg det resterende stof fra bunden også syede jeg med zig-zag så det ville få en flot bund.
 
 
Og til sidst vender man beholderen om, så de bordeau sider vender ud af, altså hvor trykket og de 'pæne' sider vender ud af. Min færdige beholder ses forneden:

 
 


 

 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samling af træ

Samling af træ 27-09-2017    I dag blev vi introduceret til nogle forskellige metoder, som man kan anvende til at samle sider samme på, når man arbejder med træ. Nogle af de metoder er hvor man anvender, dyvel, søm, skruer, m.m.. Jeg valgte at sprænge ud i at afprøve tapsamlingen, hvilket består af et tapstykke og et hulstykke som skal passe så godt sammen at tappen glider let ind. Til dette skulle jeg bruge følgende redskaber: Tømmervinkel Tommestok Spidsblyant Sav Hammer Tømmerjern Til at starte med, startede jeg med at udvælge det træstykke jeg ville anvende. Derefter savede jeg det så jeg fik to lige stykker:   Herefter markerede jeg med en blyant alle sider, hvor langt ned jeg skulle og jeg markerede også hvor mit tap og hul skulle være: Derefter gik jeg i gang med at save mine 2 længdesnit og derefter tværsnittet. Disse to snit skal mødes præcist. Og snitfladerne skal stå som rene savsnit, de må ikke efterbearbej...

In persona - modulafslutningsopgave

IN PERSONA 06-12-2017 Dette er et blogindlæg omkring det sidste modulprodukt, som kaldes "in persona". Kravene i denne opgave er, at det skal opfylde funktionen 'at sidde' og 'in persona' skal danne grundlag for fremstillingen af produktet. Dvs. at man skal beskrive en person og designe et siddemøbel, der opfylder behovet til aftageren. Materialerne som der skal anvendes er både hårde og bløde materialer. Derudover vil der i denne opgave blive taget udgangspunkt i designprocessen.   Til at starte med sad vi i gruppen og brainstormmede over mulige personer til dette produkt. Efterfølgende gik vi i vores egne tænkebokse og overvejede hvem vi ville lave et siddemøbel til. Jeg vidste fra start af, at jeg rigtig gerne vil lave den til min lille niece på 8 år, da hun tit har spurgt mig om jeg ikke ville lave noget til hende i håndværk og design. Jeg har siddet og snakket frem og tilbage med min niece og har beskrevet et par ting på følgende billede: D...

Trykteknik - Logo

Trykteknik af logo 'MEH' 20-09-2017    I dag blev vi introduceret til forskellige trykteknikker. Vi blev bedt om at skrive vores initialer ned, hvor vi herefter skulle rundt og fremstille et logo med de andre fra holdets initialer. Følgende billeder viser holdets logo for mine initialer:     Derefter skulle vi hver især vælge nogle logere ud, som man syntes om. På følgende billede ses der to af de logoer jeg valgte:     Eftersom jeg mente at nogle af mine udvalgte logoer var for små, valgte jeg at forstørre dem ved hjælp af kopimaskinen. Forstørrelsen af disse logoer kan ses på nedestående billeder: Efter dette var gjort skulle man vælge en metode, som man skulle anvende for at trykke sit logo på f.eks. T-shirt, taske m.m. Jeg valgte at skærer dem ud i noget pap som kan ses følgende: